ISSIQLIK ALMASHINUV JARAYONINI JADALLASHTIRISH TADQIQI - Ma’sumov Mussoxon Ikromxon o’g’li (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Ushbu maqolada issiqlik almashinuv qurilmalaridagi ish jarayonlarini ya’ni issiqlik almashinuv jarayonini jadallashtirish masalasi tadqiq etilgan. Issiqlik almashinuv qurilmalarining ish unomdorligini orttirish masalasini tajriba orqali o’tkazish maqsadida quyosh havo kollektori qo’llanilgan. Quyosh havo kollektorining qora jismini ishchi xavo orqali tezroq sovutishni qora jismni to’lqinsimon qilib bajarish orqali erishilgan. Ushbu tadqiqot tajribalardan o’tkazilib, nazariy formulalar orqali ko’rsatilgan.