YOSH BOKSCHILARNI MUSOBAQA FAOLIYATINING OBEKTIV TAVSIFLARI - Solijonov Azizjon Obidjon o‘g‘li (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Ushbu maqolada bokschilarning texnik-taktik takomillashuvi tizimida mashg’ulot janglari muntazam ravishda va katta hajmlarda, birinchi navbatda, musobaqalarga yaqinlashtirilgan sharoitlarda harakatlarning qo’llanilish vaziyatlarini modellashtirish, o’quv janglari samaradorligini oshirish, turli-tuman texnik-taktik tayyorgarlik vazifalari orasida mashg’ulot sharoitlarida o’zlashtirilgan harakatlarni bajarilish texnikasini musobaqalarda qo’llash kabi ishlari olib borilgan va batafsil yoritilgan.