O’ZBEKISTONDA SPORTNI RIVOJLANTIRISH CHORA TADBIRLARI VA USULLARI - Jabborov Umidjon Sotiboldiyevich (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Bu maqola O’zbekistonda sportni rivojlantirish chora tadbirlari va usullari mavzusida yozilgan. Maqolada O’zbekiston Respublikasi hukumatining sport sohasidagi rivojlanishni rag’batlantirish va sport sohasidagi yuqori natijalar olish uchun qo’shimcha chora-tadbirlar haqida ma’lumotlar berilgan. Maqolada sport sohasida innovatsion yondashuvlar, sport salohiyati va uning o’zgarishlari, sport tashkilotchiligi, sportning yoshlar tarbiyasidagi ahamiyati va sertifikatli kadrlarning tayyorlash tizimlari kabi muhim mavzular keltirilgan. Maqolada sport sohasidagi xalqaro hamkorlik, sertifikatli kadrlar tayyorlash tizimi va sport sohasidagi strategik yondashuvlar kabi muhim masalalar ham ko’rsatilgan. Maqolada sport sohasidagi rivojlanishni rag’batlantirish uchun qo’shimcha chora-tadbirlar, masalan, sport sohasidagi innovatsion yondashuvlar, yoshlar tarbiyasini oshirish, sertifikatli kadrlarning tayyorlashi va sport sohasida xalqaro hamkorlikni rivojlantirish kabi muhim usullar ko’rsatilgan. Maqolada sport sohasidagi rivojlanishni rag’batlantirishda hukumat, chet tillar va xalqaro tashkilotlar ham ko’rsatilgan. Maqola O’zbekistonda sport sohasidagi rivojlanishni rag’batlantirish uchun qo’shimcha chora-tadbirlar va usullar haqida ko’p yo’nalishli ma’lumotlar taqdim etadi. Maqola sport sohasidagi innovatsion yondashuvlar, yoshlar tarbiyasini oshirish, sertifikatli kadrlarning tayyorlashi va sport sohasida xalqaro hamkorlikni rivojlantirish kabi muhim masalalar haqida ko’proq tafsilot beradi. Maqola sport sohasidagi rivojlanishni rag’batlantirish uchun hukumat, chet tillar va xalqaro tashkilotlar bilan hamkorlik qilishni tavsiya qiladi. Bu maqola sport sohasidagi rivojlanishga qiziqishga ega bo’lgan ustuvorlar va ilg’or yo’nalishlarga qiziqarli bo’lishi mumkin.