DUNYODAGI ATROF-MUHITGA OID GLOBAL MUAMMOLAR - Mehmonova Mehruza Ikrom qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Bugungi kunda deyarli har bir davlatning eng muhim muammolaridan biri bu global muammolardir. Bugungi kunda ekologik muammolar, ayniqsa, globallashuv ta’siri bilan xalqaro miqyosga ega bo’ldi. Ekologik muammolar bugunda milliy va xalqaro qoidalarga kiritilgan va muhokama qilinmoqda. Bular iqtisodiy, ijtimoiy va siyosiy jihatlari bilan alohida o’rin kasb etadi. Boshqacha aytganda, dunyoning umumiy muammosiga aylangan ekologik muammolar doim bo’lishi mumkin. Bu xalqaro hamkorlik doirasida hal qilinishi taxmin qilinmoqda. Maqola globallashuv sharoitida yuzaga keladigan ekologik muammolar va ularning yechimlari shuningdek, ba’zi tavsiyalarni o’z ichiga oladi Global muammolarni hal qilishda ba’zi takliflar o’lchovlararo o’lchovni hisobga olgan holda amalga oshiriladi.