YOSH GANDBOLCHILARNI TEXNIK USULLARGA O‘RGATISH VA ULARNI NAZORAT QILISH - Ergashaliyev Dostonbek Noʻmonjon oʻgʻli (Research Focus International Scientific Journal, 2026)
Ushbu maqolada yosh gandbolchilarni texnik usullarga o‘rgatish jarayonini takomillashtirish hamda ularning texnik tayyorgarlik darajasini pedagogik nazorat asosida baholash masalalari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida gandbolchilarning texnik harakatlarni o‘zlashtirish darajasi tadqiqotdan oldin va keyin maxsus testlar yordamida aniqlangan. Mashg‘ulot jarayonida tavsiya etilgan mashqlar majmuasining samaradorligi matematik-statistik tahlil asosida baholandi. Olingan natijalar yosh gandbolchilarning texnik tayyorgarlik ko‘rsatkichlari sezilarli darajada yaxshilanganini ko‘rsatdi. Tadqiqot natijalari o‘quv-mashg‘ulot jarayonini rejalashtirish va texnik tayyorgarlikni nazorat qilishda amaliy ahamiyatga ega.