FURQATNING NAVRO‘Z HAQIDAGI GʻAZALI XUSUSIDA - Kamolova Nargiz Soliyevna (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Navro‘z an’analari xalqimizning madaniy turmushiga, ruhiyatiga chuqur singib ketganligi bilan e’tiborlidir. Shuning uchun adabiy an’analarimiz tizimida bahor madhi, Navro‘z tavsifi, u bilan bog‘liq urf-odatlarning kelib chiqish tarixidan so‘zlovchi afsona va rivoyatlar mazmuni, ayrim tarixiy ma’lumotlar ham og‘zaki, ham yozma adabiyotda keng talqin etilganligi kuzatiladi. Bu borada Navro‘z bilan aloqador udumlar tasviri va talqini mumtoz shoirlarimiz ijodida o‘ziga xos o‘rin egallab, unga bag‘ishlangan dostonlar, qasidalar, g‘azallar yaratilganligi ayricha e’tiborni tortadi.