IONLOVCHI NURLANISHLAR MANBALARI VA RADIATSIYANING SALBIY OQIBATLARI. YERNING TABIIY RADIATSIYASI MAVZUSIDAGI AMALIY DARSNI TIBBIY OLIY O’QUV YURTLARIDA PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING «KLASTER» USULIDA O‘QITISH. - M.X. Jalilov; J. X. Xamroyev; D.N.Mavlonova; Ch.Sh.Jalilova; Tilavova Feruza Botirovna (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Maqolada ionlovchi nurlanishlar manbalari va radiatsiyaning salbiy oqibatlari. Yerning tabiiy radiatsiyasi mavzusidagi amaliy darsni pedagogik texnologiyalarni «Klaster» usulida o‘qitish, yaqin kelajakdagi rivojlanish istiqbollari, qurilmalarning yanada texnik takomillashuvi va ularda didaktik o‘yinlarning elementlari sifatida qo‘llanilishi asosida ishchi ko‘rsatkichlarni tanlash, tengdoshlar va kattalar bilan muloqot tajribasining har tomonlama rivojiga ko‘maklashishi, o‘quv mashg’ulotlariga qiziqish uyg’otishi haqida mulohaza yuritiladi