DZYUDODA TEXNIK-TAKTIK HARAKATLARNI O‘RGATISH USULLARI - Abdulldyev N.M. (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
dzyudochilarda bilan shug‘ullanuvchi sportchilarda ayrim texnik-taktik usullarni samaradorlik ko‘rsatkichlar tahlili yoritilgan. Aniqlandiki, kurashchilarning kiflash texnik usulini o‘rgatishda murabbiylar tomonidan kamchiliklar yuzaga keldi. Lekin bu muvozanatdan chiqaruvchi usullar sportchilar tomonidan iliq kutub olinmoqda, chunki bu texnik usullarni qo‘llash osonroq va raqibni himoyalanishi kesgin kamayadi.