KO‘P CHIQISHLI MAGNETOELEKTRLI CHIZIQLI QADAMLI DVIGATEL: TUZILISHI VA ISHLASH XUSUSIYATLARI - Yigitaliyev Jaloliddin Adxamjon o`g’li; Abdullayev Mahmudjon Muxamedovich (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
ushbu maqolada ko’p chiqishli magnetoelektrli chiziqli qadamli dvigatelning (KChMChQD) nazariy asoslari, tuzilishi va ishlash prinsiplari oʻrganilgan. Dvigatelning elektromagnit jarayonlari differensial tenglamalar yordamida tahlil qilingan. MATLAB/Simulink va ANSYS Maxwell dasturlari yordamida o’tkazilgan simulyatsiya natijalari, shuningdek, eksperimental tekshiruvlar natijalari taqdim etilgan. Tadqiqotlar shuni ko’rsatdiki, KChMChQD yuqori aniqlik, barqarorlik va samaradorlikka ega bo’lib, uni zamonaviy avtomatlashtirilgan tizimlar, robototexnika va aniq mexanika sohalarida keng qoʻllash imkoniyati mavjud.