TA’LIM JARAYONIDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Turdaliyeva Nurjahon Abdunosir qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida axborot texnologiyalarining tutgan o‘rni, ularning ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati va qo‘llanilish sohalari haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, raqamli ta’lim resurslari, interaktiv vositalar, masofaviy ta’lim platformalari va sun’iy intellekt asosidagi tizimlar yordamida o‘quv jarayonining yangi bosqichga ko‘tarilishi yoritiladi. Maqolada ta’lim muassasalarida AKT (axborot-kommunikatsiya texnologiyalari) dan foydalanish samaradorligi va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari haqida fikrlar ilgari suriladi.