KANTATA VA ORATORIYA JANRLARINING O’ZBEKISTON MUSIQA MADANIYATIDA TUTGAN O’RNI - Gulzira Muhiddinova (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Kanta va oratoriya janrlari to’plam kabi, odatda umumiy nom ostida tsiklga birlashtirilgan mustaqil no’merlardan iborat boladi. Oratorial-kanta janri kontsert ijrosi uchun mo’ljallangan katta vokal-simfonik asarlarni o’z ichiga oladi. U nafaqat oratoriyalar, kantatalar, ovoz va, balki asboblar uchun shunga o’xshash asarlarni, balki xor va solistlar uchun musiqiy kompozitsiyalarni (jo’rli va jo’rsiz, a cappella) o’z ichiga oladi. Dastlab cherkovda ijro etish uchun mo’ljallangan edi.