YOSH YENGIL ATLETIKACHILARNING JISMONIY RIVOJLANISH KO‘RSATKICHLARI ASOSIDA SARALASH ALGORITMINI ISHLAB CHIQISH - Xaydarova Nazokat Rustam qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada yosh yengil atletikachilarning jismoniy rivojlanish ko‘rsatkichlari asosida sport maktablarida ularni samarali saralash algoritmi ishlab chiqildi. Tadqiqotda antropometrik, funksional va jismoniy tayyorgarlik mezonlari asosida iqtidorli sportchilarni aniqlash imkoniyatlari tahlil qilindi.