YOSH GANDOLCHILARNI JAMOAVIY HUJUM TEXNIKASIGA O‘RGATISHDA INNOVATSION USULLARDA OMMALASHTIRISH: YANGI O‘ZBEKISTON TARAQQIYOT STRATEGIYASI KONTEXTIDA - Usanova Durdona Xusan qizi; J.J.Eshnazarov (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi doirasida yosh gandbolchilarning jamoaviy hujum texnikasini shakllantirishda innovatsion o‘quv-uslubiy yondashuvlarni qo‘llash orqali ularning texnik-taktik tayyorgarligi, jismoniy salohiyati va jamoaviy o‘yin ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Tajriba asosida sinovdan o‘tkazilgan usullar yosh sportchilarda tezkorlik, reaksiya, fikrlash moslashuvi va muvofiqlashtirish qobiliyatlarini sezilarli darajada oshirganini ko‘rsatdi.