9-10 YOSH O`QUVCHILARNING GIMNASTIKA MASHG`ULOTLARIDA EGILUVCHANLIK SIFATINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Raxmatov Shoxrux; G.Xolboyeva (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada 9-10 yoshdagi oquvchilarda gimnastika mashgulotlari orqali egiluvchanlik sifatini rivojlantirishning muhimligi va samaradorligi korib chiqilgan. Maqolada egiluvchanlikning rivojlanishi uchun mos mashqlar, texnikalar va usullar tasvirlangan. Shuningdek, egiluvchanlikni rivojlantirishning tana shakli va umumiy jismoniy salomatlikka bolgan ta’siri ham tahlil etilgan. Bu ilmiy ish oquvchilarni jismoniy rivojlantirishda aniq yo`nalishlarni belgilashda yordam beradi.