BAZAVIY TAYYORGARLIK BOSQICHIDA DZYUDOCHILARNING KUCH SIFATLARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Erkinov Tehron Otabek o‘g‘li (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Maqolada ixtisoslashgan bazaviy tayyorgarlik bosqichida dzyudochilarning maxsus kuch tayyorgarligini takomillashtirish metodikasi hamda vositalari ilmiy va amaliy asoslangan holda ko‘rib chiqiladi. Ular texnik harakatlarni bajarishda dinamometriya ko‘rsatkichlariga, shuningdek, yillik mashg‘ulot siklida musobaqa davrining optimal tuzilishiga asoslanadi. Ixtisoslashtirilgan bazaviy tayyorgarlik bosqichi mashg‘ulot jarayonida dzyudochilarni maxsus kuch tayyorlgarligi, muallif tomonidan boshqariladigan pedagogik tizim sifatida taqdim etilgan. Jigarrang va qora belbog‘larning texnik dasturini bajarishda dzyudochilarning yaxlit kuchlanishlarning miqdoriy xususiyatlari qayd etilgan. Dzyudochilarning maxsus kuch tayyorgarligi chegarasi aniqlandi va tadqiqot asosida isbotlandi, bu ularning ixtisoslashtirilgan bazaviy tayyorgarlik bosqichida dzyudo texnikasini samarali o‘zlashtirishga tayyorligini tavsiflaydi.