TURIZMDA FOYDALANILADIGAN JISMONIY MASHQLAR KOMPLEKSI. - B.Abdullaev (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada, turizmda foydalaniladigan jismoniy mashqlar kompleksining nazariy asoslari, ularning turlari, maqsadi va amaliy ahamiyati yoritilgan. Ishda faol turizm yo‘nalishlari – piyoda sayohat, tog‘ yurishlari, veloturizm kabi turlarda jismoniy mashqlarning o‘rni va zarurligi tahlil qilinadi. Shuningdek, jismoniy tayyorgarlik darajasini oshirish, mushaklar va yurak-qon tomir tizimini chiniqtirishga qaratilgan mashqlar majmuasining tuzilishi, bosqichlari va gigiyenik talablar asosida tuzilgan dastur namunasi keltirilgan.