FARMATSEVTIK ATAMASHUNOSLIKNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Hamdamova Malika; Nоrmurоdоvа Sоhibа Mаllауеvnа (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Mazkur maqolada farmatsevtik atamashunoslikning ahamiyati, farmatsevtika sohasi uchun maxsus atamalarni to‘g‘ri qo‘llashning zarurati va ularning xalqaro standartlarga mosligi masalalari tahlil qilingan. Farmatsevtik atamalarni ishlab chiqish, ularni yagona tizimga solish va ilmiy-texnik taraqqiyotga mos ravishda rivojlantirish muhimligi ta’kidlangan.