XALQ TABOBATINI TO`G`RI YO`LGA QO`YISH ZAMON TALABI - Mehmonov Alisher Zafarovich, Asrorov Shaxrizod Umidjonovich; Jalilova Dildora Murot qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Dorivor o‘simliklarga oid kerakli ma`lumotlar tabiatni e’zozlash masalasi "Atrof-muhitni muhofaza qilish" umumiy tushunchasi bilan birlashtirilgan alohida o’simliklarni ham himoya qilish masalasi muhim ahamiyatga ega. Shuning uchun, birinchi navbatda himoya qilinishi kerak bo’lgan o’simliklarni bilish kerak. Dorivor o’simliklar bilan u yoki bu tarzda shug’ullanadigan ko’plab ishchilar dorivor o’simliklar bo’yicha maxsus qo’llanmalardan foydalanishga imkon beradigan ta’limga ega emaslar. Shuning uchun maqsadli dorivor o’simliklarni o’rganish, to’plash, tayyorlash, yetishtirish, qayta ishlash va ulardan foydalanishga qiziquvchilarga o`simliklarning tashqi ko’rinishi, o’sish sharoitlari, dorivor xususiyatlari va ulardan foydalanish mumkinligi haqida asosiy ma’lumotlarni o`qib o`rganish izlash muhimdir. Shundagina xalq tabobatini yuksaltirishga erishiladi.