BOʻLAJAK OʻQITUVCHILARNING PEDAGOGIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHDA ETIKET VA KASBIY ETIKETNI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYASI - Umarova Feruzabonu Bobir qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada boʻlajak oʻqituvchilarning pedagogik madaniyatini shakllantirish jarayonida etiket va kasbiy etiketning tutgan oʻrni hamda ularni rivojlantirish texnologiyalari yoritilgan. Etiket qoidalariga rioya qilish nafaqat shaxsiy madaniyat koʻrsatkichi, balki taʼlim jarayonining samaradorligini oshiruvchi omil sifatida koʻrib chiqiladi. Maqolada kasbiy etiket tushunchasi, uning mazmun-mohiyati va oʻqituvchi shaxsida shakllanish bosqichlari tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagogik muhitda etiketni rivojlantirishda interaktiv metodlar, rol oʻyinlari, kommunikativ mashgʻulotlar kabi zamonaviy texnologiyalar asosida yondashuvlar taklif etiladi. Boʻlajak oʻqituvchilarda kasbiy oʻzini tutish, nutq madaniyati va muloqot etikasini shakllantirish orqali pedagogik madaniyatni yuksaltirishning samarali yoʻllari koʻrsatib oʻtiladi.