LOTIN TILINING TIBBIYOT FANIDAGI ROLI VA UNING AHAMIYATI - Sayfullayeva Xabiba; Normuradova Nasiba (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Lotin tili shifokorlarga va tibbiyot ta’limini olishni boshlagan talabalarga o‘zaro ma’lumot almashish va kasbiy bilimlarni o‘rganish jarayonida yordam beradi. Lotin tilidagi murakkab anatomik, histologik va klinik terminlarni to‘g‘ri tarjima qilishda ko‘plab qiyinchiliklar yuzaga keladi. Bu atamalar tibbiy mutaxassislarga o‘z kasbiy sohalarida o‘zaro tushunishni osonlashtiradi.