BO’LAJAK CHET TILI O’QITUVCHILARINIG TIL XABARDORLIGINI RIVOJLANTIRISHDAGI SAMARALI USULLAR - Baxieva P.B. (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak chet tili o‘qituvchilarining til xabardorligini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida lingvistik kompetensiyani shakllantirish muhim ahamiyat kasb etib, chet tili o‘qituvchilarining o‘z kasbiy mahoratini oshirishlari talab etiladi. Tadqiqotda til xabardorligi tushunchasi, uning o‘quv jarayonidagi roli va rivojlantirish strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Tilni o‘rganish jarayonida an’anaviy grammatik yondashuvlar va til xabardorligi usullari o‘rtasidagi farqlar tahlil qilinib, talabalarning lingvistik qobiliyatlarini oshirishga qaratilgan samarali metodlar taqdim etiladi. Maqolada, shuningdek, interaktiv texnologiyalar va kommunikativ yondashuv asosida til o‘rganish jarayonini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar