LOTIN TILIDA SIFATLARNI O‘RGANISHDA YUZAGA KELADIGAN GRAMMATIK MUAMMOLAR VA ULARNI TUSHUNISH - Sunnatullayeva Arjumanbegim; Raxmatova Sunbula (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada lotin tilida sifatlarni o‘rganishda yuzaga keladigan grammatik muammolar va ularni tushunish masalalari tahlil qilinadi. Lotin tili tibbiyot ta’limida muhim o‘rin egallaydi va ko‘plab ilmiy atamalar ushbu tilda shakllangan. Tadqiqot davomida lotin tilida sifatlarning jinsi, soni va kelishikka qarab o‘zgarishi o‘zbek tilida uchramasligi sababli o‘quvchilarga qanday qiyinchiliklar tug‘dirishi tahlil qilinadi. Maqolada lotin tilidagi grammatik tizimni yaxshiroq tushunish uchun zarur bo‘lgan lingvistik va metodologik yondashuvlar bayon etiladi. Shuningdek, tibbiy terminologiyani o‘zlashtirish jarayonida sifatlarning turlanish qoidalariga rioya qilish muhimligi ta’kidlanadi.