O’QUV MOTIVLARINI BAHOLASH MEZONLARI - Jumabekov Ziyovuddin Xazratqul o’g’li (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Maqolada o’quv motivlarini shakilanishining ijtimoiy-psixologik mezonlari, xususiyatlari, mexanizmlari, talim-tarbiyaga tadbiq qilish shart-sharoitlari haqida yozilgan.