SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDAGI MATN TARJIMASIDA ILOVA KONSTRUKSIYA ELEMENTLARINING STRUKTURAVIY – FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI - Kenjayev Mirzoxid Ergashevich (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt yordamida matn tarjimasi jarayonida ilova konstruktsiya elementlarining strukturaviy va funksional xususiyatlari tahlil qilinadi. Nemis va o‘zbek tillari misolida ilova konstruktsiyalarining sintaktik, morfologik va semantik jihatlari o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt tarjima tizimlarining aniqligini oshirish va tillararo muloqotni yaxshilash imkoniyatlarini ochib beradi. Ilova konstruktsiyalarining to‘g‘ri tarjima qilinishi tarjimonlar va tilshunoslar uchun muhim bo‘lib, bu tadqiqot ushbu jarayonda samaradorlikni oshirishga xizmat qiladi.