BINO-INSHOOTLARI QURILISHIGA OID TERMINLARNING PAREMIOLOGIK XUSUSIYATLARI - Rahmonberdiyeva Saida Abdulmuxamat qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada bino va inshootlar qurilishiga oid terminlarning paremiologik xususiyatlari lingvistik va madaniy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Qurilish terminlari bilan bog‘liq maqollar va iboralar turli tillarda qanday ifodalanishi, ularning semantik va pragmatik xususiyatlari o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, qurilish sohasiga oid paremiologik birliklar xalqning dunyoqarashi, mehnat madaniyati va tarixiy an’analarini aks ettiradi. Shuningdek, maqol va matallarning tarjima jarayonida ekvivalentlik va moslashuv masalalari ham ko‘rib chiqiladi.