«BOBURNOMA» MATNIDA SAJ SAN’ATI: TIL VA PRAGMATIKA UYG‘UNLIGI - Shergoziyev Sh. Sh. (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada "Boburnoma" matnidagi saj san’ati lingvopragmatik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Bobur o‘z asarida arab, turkiy va forsiy so‘zlarni mahorat bilan qo‘llagan holda tinglovchiga ta’sir o‘tkazish, tarixiy voqealarni haqqoniy yetkazish va o‘z shaxsiy qarashlarini ifodalashga intilgan. Shuningdek, asardagi murojaatlar, kinoya va ta’kidlar muallifning pragmatik maqsadlarini ochib beradi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, saj san’ati "Boburnoma" matnida nafaqat estetik, balki kommunikativ jihatdan ham muhim ahamiyat kasb etadi.