O‘ZBEK TERMINOLOGIYASI TADQIQI: TARIXIYLIK VA HOZIRGI ZAMON UYG‘UNLIGI - Mirxanova G.R. (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek terminologiyasining shakllanishi, rivojlanishi va zamonaviy holati tahlil qilinadi. Tarixiy manbalar va lug‘atlarning roli, terminlarning semantik xususiyatlari hamda ularning turli davrlardagi funksional imkoniyatlari o‘rganiladi. Shuningdek, termin yaratish jarayoni, tarjima muammolari va zamonaviy lingvistik tamoyillar asosida termin tizimining rivojlanish tendensiyalari yoritiladi.