DEN BRAUN ROMANLARIDAGI TIL VA USLUBNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Raxmatova Sunbula (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Tеst topshiriqlari o‘quvchilarning bilim darajasini aniqlash va baholashning samarali usuli bo‘lib, ular o‘quv jarayonida muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada test topshiriqlarining nazariy asoslari, ularning afzallik va kamchiliklari, shuningdek, test nazoratining ta’lim jarayonidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, testlarning tanqidiy fikrlash va tahlil qilish qobiliyatlarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari test topshiriqlaridan foydalanish samaradorligini oshirish va ularni adabiyot darslarida qo‘llash bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqishga yo‘naltirilgan.