RAQAMLI KOMMUNIKATSIYA, UNING TIL STRUKTURASI VA PRAGMATIKASI RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Saloydinov Sardorjon Qodirjon o’g’li (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqola raqamli kommunikatsiyaning til strukturasi va pragmatikasi rivojlanishiga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Raqamli texnologiyalar, ijtimoiy tarmoqlar va onlayn muloqot platformalarining keng tarqalishi natijasida til tizimida sezilarli o‘zgarishlar yuz bermoqda. Xususan, qisqartmalar, emojilar, internet-memlar va multimodal vositalar tilning semantik, sintaktik va pragmatik jihatlariga yangi xususiyatlar qo‘shmoqda. Maqolada onlayn muloqotdagi til me’yorlari, pragmatik strategiyalar va kontekstga bog‘liq til moslashuvi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari raqamli kommunikatsiyaning zamonaviy tilshunoslik nuqtayi nazaridan qanday o‘zgarishlarga sabab bo‘layotganini yoritib beradi.