BIR VALENTLI YADRO PREDIKATIV 2 KOMPONENTLARNING IFODALANISHI - Mahmudjonova Mehribon Xurshedovna (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Mazkur maqolada ingliz va o’zbek tillari gap tarkibida yadro predikativ 2 (kesim – NP2) o’rnida keluvchi bir valentli sintaktik birliklar qatnashgan gaplar tahlil qilinib, ularning morfologik xususiyatlari va boshqa sintaktik birliklar bilan bog’lanish imkoniyatlari o’rganilgan. Tahlil natijalari asosida bir valentli yadro predikativ 2 komponentlarning ingliz va o’zbek tillarida o’xshash va farqli jihatlari ochib berilgan.