DENTAL IMPLANTATSIYADAN KEYINGI PERIIMPLANTITLARNI KOMPLEKS DAVOLASHNI MIKROBIOLOGIK KO‘RSATKICHLARGA KO‘RA QIYOSIY - Shodiyev Sa’dulla Samexjanovich; Gafforov Usmon Bobonazarovich; Asrorov Maxmudjon Akmal o‘g‘li (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Dental implantatsiya o‘tkazilgan 66 nafar bemorlar kuzatuvda bo‘lgan. Asosiy guruhdagi bemorlarga mahalliy ozonoterapiya qo‘llanilgan. Bakteriologik tahlillar o‘tkazilgan. Taklif etilgan kombinirlangan davolash usulida, paradontning yallig‘langan qismlaridagi mikroorganizmlar son va sifat jihatdan kamayishga olib kelinganligi qayd etilgan.