QISHLOQ XO‘JALIGIDA ENERGIYA RESURSLARIDAN SAMARALI FOYDALANISH YO‘LLARI - Sharipov Farhod Fazlitdinovich; Turg‘unov Farruhbek Nuruddin o’g’li (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada qishloq xo‘jaligida energiya resurslaridan oqilona foydalanish masalasi tahlil qilinadi. Qishloq xo‘jaligi sohasida energiya samaradorligini oshirish yo‘llari, qayta tiklanadigan energiya manbalaridan foydalanish va energiya tejamkor texnologiyalarni joriy etish bo‘yicha ilmiy yondashuvlar keltiriladi. Shuningdek, mavjud muammolar va ularni hal qilish bo‘yicha takliflar beriladi. Maqolada innovatsion texnologiyalar yordamida energiyani tejash, ekologik barqarorlikni ta’minlash hamda iqtisodiy samaradorlikni oshirish yo‘llari keng yoritiladi.