SPORT AGENTINING HUQUQIY MAQOMI. - Djumaqulov Shuxrat Baxodirovich; Olimova Shaxzoda Baxtiyor qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada sport agentining huquqiy maqomi tadqiq etilgan. Sport agenti kasbining tarixiy rivojlanishi, shartnomaviy munosabatlari, axloqiy majburiyatlari va faoliyatining qonuniy nazorati haqida batafsil ma’lumot berilgan. Sport agentining faoliyati sportchilar va sport tashkilotlari o‘rtasidagi munosabatlarni tartibga solishga, ularning huquqlarini himoya qilishga va adolatli o‘yin tamoyillarini ta’minlashga qaratilgani ta’kidlanadi.