BO‘LAJAK MUHANDISLARNING PSIXOLOGIK KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH SHART-SHAROITLARI - Ruzmetova Sayyoraxon Timurxanovna (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida bo‘lajak muhandislarning psixologik kompetansiyalarini shakllantirish tamoyillari, buning uchun mavjud shart-sharoitlar, o‘qituvchi shaxsidan bu borada talab etiladigan malaka va ko‘nikma haqida fikrlar o‘rin olgan. Bundan tashqari bugungi kunda bo‘lajak muhandis oldiga qo‘yilgan vazifa va talablar, zaruriy psixologik tayyorgarlikni amalga oshirishda psixologik kompetansiyalarni shakllantirish zaruriyati, ahamiyatiga alohida e;tibor qaratilgan.