BOLALARNING INGLIZ TILIDA MULOQOTCHANLIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHDA SO‘Z YODLASH USULLARI - Shotemirov Sanjar; Ergasheva Malohat Yo‘ldosh qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Ushbu maqolada bolalarning ingliz tilida muloqotchanlik ko‘nikmalarini shakllantirishda so‘z yodlash usullarining ahamiyati tahlil qilinadi. Vizual kartochkalar, kontekstda o‘rganish, o‘yinlar, takrorlash va audio-videomateriallardan foydalanish kabi samarali usullar ko‘rib chiqiladi. Mazkur yondashuvlar bolalarning qiziqishini oshirib, ularni tilni faol o‘rganishga undaydi. Maqola so‘z boyligini oshirish orqali muloqotda ishonchni mustahkamlash yo‘llarini ham yoritadi.