SOG’LOM TURMUSH TARZINI SHAKILLANTIRISH ТАМОЙИЛLARI - S.A. Boltobayev, S.V. Azizov (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Мақола хозирги замоннинг энг долзарб муаммосига бағишланган бўлиб, унда соғлом турмуш тарзини шакллантиришнинг тамойиллари чуқур ўрганилган. Хусусан, to’g’ri, sog’lom, ratsional ovqatlanish; doimo harakatda bo’lib, kam harakatlik (gipodinamiya) hayot tarzudan qochish; kun tartibini va ishni biologik rejim asosida tashkil qilish; ruhiy osoyishtalikni ta’minlash; ichkilikbozlik, kashandalik, giyohvandlik singari zararli odatlardan tiyilish; ozodalik, orastalikka rioya qilish, atrof-muhitga munosabat masalasi каби соғлом турмуш тарзини шакллантиришнинг олтита тамойили батафсил, кенг ёритилган.