SMART TEXNALOGIYALARNING TA’LIMGA KIRIB KELISHI VA PEDAGOGLARNI FOYDALANISHGA O‘RGATISH - Aliqulov Abdulla Baxtiyor o‘g‘li (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Ushbu maqolada SMART texnalogiyalarining ta’lim jarayoniga kirib kelishi va ularning turlari haqida keng yoritib berilgan. SMART texnalogiyalarining hozirgi kunda ta’lim tizimida o‘rni beqiyos hisoblanib zamon talablaridan kelib chiqgan holda kadrlarni yuqori bilim egasi qilib tayorlashda darslarni yuqori saviyada tashkil qilish maqsadida bir nechta ilovalar, dasturlar, patformalar hamda texnik uskunalardan samarali foydalanish haqida so‘z boradi. Shuningdek qayta tayorlash inistitularida pedagog kadrlarning malakasini oshirish, ta’lim tizimiga kirib kelgan eng so‘ngi texnalogiyalardan xabardor qilish va ulardan bemalol foydalanishlari, darslarda qo‘lay bilishlari uchun maxsus kurslarni tashkil qilish kerakligi, SMART texnalogiyaladan foydalangan holda masofaviy o‘qitish tizimini takomillashtirish haqida fikir mulohozalar yuritilgan.