O`ZBEK TILIDA LEKSEMALARNING LISONIY-KOGNITIV TAHLILI (HAYVON HARAKATINI IFODALOVCHI SO`ZLAR MISOLIDA) - Turg`unova Dildora Rahmatjonovna (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Maqolada o`zbek tilida hayvon harakatlarini ifodalovchi leksemalar lisoniy-kognitiv yo`nalishda tadqiq etilgan bo`lib, ushbu so`zlarning tarixiy-etimologik, semantik-stilistik hamda ular ishtirok etgan og`zaki, yozma nutqqa oid matnlarning yaratilishi, qabul qilinishining psixolingvistik jihatlari tadqiq etilgan