ИННОВАЦИОН ПЕРОРАЛ “ДОРОВАК” АНТИРАБИК ВАКЦИНА - Маматова Муборак Нурпулатовна (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Бугунги кунда бизнинг ҳамда чет эл инфекционистларининг ўта долзарб масаласи ҳисобланган қутуриш касаллигини йўқотиш муаммоси ўрганилган. Ушбу муаммони ечими учун илмий тадқиқотлар натижасида қутуриш касаллигининг эпизоотик вируси билан экспериментал зарарланишга 100% чидамлиликка эга бўлган инновацион технология асосида такомиллаштирилган драже шаклидаги перорал антирабик вакцинани яратишга муваффақ бўлдик.