XURSHID DAVRON SHE’RIYATIDA “SAN’AT” MAVZUSINING IFODALANISHI - Maxmudov Sardorbek (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Tildagi har bir so‘zning cheklanmagan darajada poetik imkoniyati mavjud. Faqat bu yashirin imkoniyatni ijodkor talanti, mahorati yuzaga chiqaradi. Turli avlodga mansub shoirlar she’riyati o‘zaro taqqoslansa, har bir davrga xos faol poetik so‘z, obrazli ifodalarni uchratamiz. Maqolada Xurshid Davron ijodida yashirin maqsadlar bilan san’at mavzusiga murojaat etilgan she’rlar tahlil qilinadi