ISSIQLIK AKKUMULYATORLI QUYOSH QURITGICHIDA QISHLOQ XO’JALIK MAHSULOTLARINI QURITISH KINETIKASI - Nematov I.L.; Xayriddinov B.E., Umarova S.U. (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Maqolada kombinatsiyalashtirilgan quyosh va yer osti issiqlik energiyalarini akkumulyatsiyalash jarayonlaridan samarali foydalanib qishloq xo’jalik mahsulotlarini quritish texnologik jarayonlari xususan issiqlik akkumulyatorli hajmli havo qizdirish kollektorida qovun qirqimlarini va uryukni kuraga massasini nam saqlash miqdorini kinetikasi, quritish intensivligini sifatli quritilgan mahsulot tayyorlashdagi issiqlik almashinuv namlik jarayonidagi diffuzion bug’lanish xarakteristikasini analiz qilish metodikasi ishlab chiqilgan.