RUHIY KASALLIKLARNI DAVOLASHDA QO‘LLANILUVCHI ZAMONAVIY SINTETIK PREPARATLAR VA ULARNING KIMYOVIY TARKIBI - M. H.Raxmonberdiyeva, D.RXaydarova (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Ushbu maqola ruhiy kasalliklarni davolash uchun qo‘llaniladigan zamonaviy sintetik preparatlar va ularning kimyoviy tarkibi haqida umumiy ma’lumot beradi. Zamonaviy tibbiyotda psixofarmakologiya sohasi rivojlanib, yangi turdagi antidepressantlar, antipsixotiklar, anksiolitiklar va trankvilizatorlar yaratilmoqda. Ushbu preparatlarning tarkibi, ta’sir mexanizmlari va davolashdagi ahamiyati keng tahlil qilingan.