YOSH BASKETBO’LCHILARNI INDIVIDUAL XUSUSIYATLARI BO’YICHA TEMPERAMENT TIPI ASOSIDA BASKETBO’L O’YINI MASHG’ULOT JAROYONINI TAKOMILLASHTIRISH USLUBIYOTI. - Turg’unova Dilnura Mamanazar qizi Xosilova Roxilahon Dilshod qizi Karimov Odiljon Baxodirovich (Research Focus International Scientific Journal, 2022)
Ushbu maqolada basketbo’l o’yinini o’rgatish jarayonida, yosh basketbo’lchilarni psixologik temperament tiplari asosida individual saralab olish va ularga mashg’ulot jarayonida psixologik yondashgan xolda mashg’ulotni olib borish asoslari yoritiladi. Uning uchun yosh sportchilarning temperament turlari aniqlanadi. Shu bo’yicha yosh sportchilarga, basketbo’l o’yininig amaliy va nazariy asoslari psixologik tempi asosida o’rgatiladi. Sport mashg’ulotlarini sifatli tashkil qilish, maxsus psixologik ko’rsatmalar ishlab chiqish va mativastsya berish orqali g’alabaga erishish jarayonini takomillashtiriladi.