ТОШКЕНТ ВИЛОЯТИДА ТАРҚАЛГАН ЭНДЕМ ТУР NANOPHYTON BOTSCHANTZEVII U.P. PRATOV ЦЕНОПОПУЛЯТСИЯСИНИНГ ҲОЗИРГИ ҲОЛАТИ, МАҚОМИ ВА IN SITU МУҲОФАЗА ҚИЛИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Аминджонова Г.К. (Research Focus International Scientific Journal, 2022)
Мақолада Тошкент вилоятидаги Билдирсой ва Нурекота тракларида ўсадиган Чотқол тизмасининг ноёб эндемик тури бўлган Nanophyton botschantzevii U.P. Pratov популяцияларининг тарқалиши, кўплиги ва ҳозирги ҳолати ҳақида маълумотлар келтирилган. Турнинг сақланиш ҳолати IUCN Қизил рўйхати тоифалари ва мезонларига мувофиқ баҳоланди.