VETERINARIYA AMALIYOTIDA QORAMOLLAR TEYLERIOZINI ANIQLASHDA GEMATOLOGIK TAHLILNING O‘RNI - N.U.Karimova,Q.X.G‘oyibnazarov,A.G.Gafurov (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Kasallik namunalarining klinik tahlili asosida qizil qon tanachalari (eritrotsitlar) va gemoglobin (HGB) sonining kamayishi qayd etildi. Oq qon tanachalari (leykotsitlar) soni, trombotsitlar soni (PLT) va eritrotsitlar morfologik parametrlarining (MCV, MCh, MChC) kamayishi mikrotsitik va gipoxromik anemiya rivojlanishiga olib keladi. Salom, tadqiqot natijalari shuni ko'rsatdiki, teylerioz qoramollarning qon aylanish va limfa tizimlarida chuqur patologik o'zgarishlarga olib keladi.