RUSCHA TIBBIY TERMINLARNING TIBBIYOTDA QO'LLANILISHI VA ULARNING LINGVOPRAGMATIK AHAMIYATI - Xalimova Nodira Baxronkulovna; Azizova Mehrangiz (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu tezisda ruscha tibbiy terminlarning tibbiyotda qo'llanilishi va ularning lingvopragmatik ahamiyati o'rganiladi. Unda tibbiy terminologiyaning zamonaviy tibbiyotda ahamiyati, ruscha tibbiy terminlarning tibbiy amaliyotda qanday ishlatilishi, shuningdek, ularning lingvopragmatik nuqtai nazardan qanday funksiyalarni bajarishi tahlil qilinadi. Tibbiy terminlarning aniq va samarali muloqotga yordam berishdagi roli, shuningdek, ilmiy va amaliy tibbiyotdagi ahamiyati hamda ularning xalqaro tibbiy aloqalardagi o'rni ko'rib chiqiladi. Shuningdek, ruscha tibbiy terminlarning o'ziga xos xususiyatlari va ularning mutaxassislar va bemorlar o'rtasidagi muloqotdagi rolini o'zida aks ettiradi.