KESIK KONUSSIMON QUVURLI QUYOSH SUV ISITGICH KOLLEKTORINING ISSIQLIK UZATILISHI VA SAMARADORLIGINI EKSPERIMENTAL TAHLILI. - Esanaliyeva N.R. (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Quyosh energiyasi tobora ko‘proq energiya manbai sifatida e’tirof etilmoqda. Quyosh suv isitgichlari (QSI) energiyani qayta tiklanuvchi manbalardan samarali foydalanish imkonini beruvchi texnologiyalar qatoriga kiradi. Ushbu maqolada kesikkonussimon absorberli QSI kollektorining eksperimental tadqiqot natijalari, uning foydali ish koeffitsienti (FIK) va issiqlik almashinuv samaradorligi tahlil qilinadi.Quyosh suv isitgich kollektorlarining issiqlik uzatish qobiliyati bir nechta omillarga bog‘liq.