INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDA MURAKKAB SINTAKTIK QURILMALARNING DERIVATSION XUSUSIYATLARI XUSUSIDA MULOHAZALAR - Karimov Ilhom Tursunovich; Quvondiqova Shahzoda Xayrulla qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Maqola murakkab sintaktik qurilmalardagi komponentlarning o’rtasidagi o’zaro munosabatlarni tahlil qiladi, ular orasidagi semantik va sintaktik aloqalarni ingliz va o’zbek tilida keltirilgan misollar yordamida derivatsiya nuqtayi nazaridan o’rganadi.