KOMPYUTER TERMINLARINING XUSUSIYATLARI - Murtazayeva Gulayim Muratbayevna (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada kompyuter terminologiyasining shakllanishi, rivojlanishi va milliy tillarga ta’siri tahlil qilinadi. Kompyuter tili o‘ziga xos terminologik qatlam bo‘lib, uning atamalari aksariyat hollarda ingliz tilidan o‘zlashgan. Maqolada terminologik tizim, termin maydoni va terminlarning leksik-semantik xususiyatlari o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari kompyuter terminologiyasini shakllantirish va milliy terminlarni ommalashtirish jarayonida qo‘llanilishi mumkin.