TIBBIYOTDA FARMMATSEVTIK PEREPARATLANING PEDAGAGIK TAHLILI - Tojiboyeva Shaxzoda Anvarjon qizi, Ibodollayev Hikmatullo Ziyodullo o‘g‘li; Tashanov Odilboy Safar o‘g‘li (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Tibbiyotda farmatsevtika vositalarining pedagogik tahlili bemorlarning salomatligi va hayot sifatini yaxshilash uchun dori vositalaridan samarali va xavfsiz foydalana oladigan malakali mutaxassislarni tayyorlashda asosiy o‘rin tutadi. Dori vositalarining kimyoviy, farmakologik va klinik jihatlarini mukammal tushunish asosida bo‘lajak shifokorlar tibbiy muammolarni samarali hal qila oladilar va zamonaviy tibbiyot amaliyoti qiyinchiliklariga dosh bera oladilar.